2 nov 2011, 10:33

Патето 

  Poesía » Para niños
1179 0 11

         Патето

 

Малко пухкаво пате.

Отвън се излюпило,

при кокошките.

Трепери и цвърчи горкото.

 

Отстрани го гледат те,

Но то иска майка си.

Взех го в шепите

и телцето стопли си.

 

Сви се бързо на кълбо

и очички отвори патето.

Ще му бъда майка,

за да не плаче то.

 

Радвам се за това

пухкаво  патешко

         Кълбо!

 

© Мина Конарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??