Патето
Малко пухкаво пате.
Отвън се излюпило,
при кокошките.
Трепери и цвърчи горкото.
Отстрани го гледат те,
Но то иска майка си.
Взех го в шепите
и телцето стопли си.
Сви се бързо на кълбо
и очички отвори патето.
Ще му бъда майка,
за да не плаче то.
Радвам се за това
пухкаво патешко
Кълбо!
© Мина Конарова All rights reserved.
Много сладичко звучи!
Хареса ми, Минче!
Приятен ден!