11 may 2008, 8:46

Пазачът на звезди 

  Poesía » De amor
805 0 19
 

Пазачът на звезди

 

Сложил бях табелка:

"Не кради!"

Има и такава божа заповед...

Уж по пладне нямало звезди.

Нямало ли?...

Пълна е торбата ти.

 

Едрите -

най-хубавите взе.

И какво да сложа на небето?

Казвах ти,

не бива да крадеш,

камо ли звезди. И то по светло.

 

Мислиш, че тогава няма как

да те видят,

да те забележат.  

Че като са много, ти все пак

можеш да разчиташ на небрежност.

 

Виждам,

че не спазваш правила.

Как да те накажа по-сурово? 

Връщай всичко бърже и ела!

Аз ще те открадна... И готово.

 

Нека със една да бъдат повече!

© Александър Калчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??