28 sept 2011, 23:28

Печална памет 

  Poesía » Civil
442 0 2

               ПЕЧАЛНА ПАМЕТ

 

Едни до насита

         от специални магазини

                                     ядоха и пиха...

Други в Белене и Ловеч

                с палка и камшик

                                       ги веселиха...

А след тридесет години

     Музей с паметници

           на Тираните им съградиха...*

Добре! Ама къде са

            паметниците на Хитлер,

                        Гьобелс, Мусолини?

Да не са побягнали в гората,

                            да берат малини?

Драги Цензори!

           Бързо пак вадете

                    стъклената мензура!

И с лекота ми наложете

                             строга цензура...

И на мен такваз Поезия

                               не ми харесва!

Няма ги любовните въздишки

                                    и терзания.

Но пък вярно отразява

           подигравката

                       с Човешките

                                    страдания...

Недоумявам как да го напиша?

          Че комунизмът

                          у нас още диша.

 

 

*Музей на "социалистическото

                       изкуство"

© Петър Петров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??