8 mar 2008, 8:55

Пепелище 

  Poesía » Otra
535 0 2
 

ПЕПЕЛИЩЕ

 

 

Ако бях аз искра - бих направил пожар.

Не пожар, който се бързо гаси.

Ще запаля злото - докрай да гори,

силният огън ще пръска искри.

 

 

Ветровете ще носят искрите навред

и ще лумва пожар след пожар.

Огънят мой ще искам да влезе

във всеки позорен олтар.

 

 

И спокоен тогава ще гледам

пепелта от догарящо зло.

Бързият вятър навред ще разкаже,

че съм свършил нещо добро.

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??