8.03.2008 г., 8:55 ч.

Пепелище 

  Поезия » Друга
534 0 2
 

ПЕПЕЛИЩЕ

 

 

Ако бях аз искра - бих направил пожар.

Не пожар, който се бързо гаси.

Ще запаля злото - докрай да гори,

силният огън ще пръска искри.

 

 

Ветровете ще носят искрите навред

и ще лумва пожар след пожар.

Огънят мой ще искам да влезе

във всеки позорен олтар.

 

 

И спокоен тогава ще гледам

пепелта от догарящо зло.

Бързият вятър навред ще разкаже,

че съм свършил нещо добро.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??