28 nov 2017, 8:57

Пепеляшка 

  Poesía » De amor
267 0 3

Пепеляшка

 

Пепеляшка изгуби своята пантофка,
в нощта на бала, след танца в полунощ,
чакаше я нейната каляска,
превърната за малко във разкош.
Дванайсет пъти часовникът удари
и свърши нейният измислен сън,
и пътя си - изгуби в тъмнината,
а принцът... затича се навън!
Тръгна - своята любима да открие,
със пантофката в ръка
без царство и корона,
по невидима - от любов следа!
През сто царства премина,
успя да събере -
                      две сребърни пантофки,
очи, души, ръце!
                      Своята любима -
превърна във звезда,
                        най-светлата от всички,
и всички небеса!
Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??