20 mar 2008, 8:17

Пеперуда 

  Poesía » Otra
629 0 1
Малка бедна пеперудо,
защо летиш към светлата си смърт,
пленена сякаш от магията на златно руно,
кръжиш около блясъка и студената му гръд.
Кажи ми, бедна пеперудо,
как свети твоят бляскав рай
и как премигва непонятно слабо
душата ти. Пленила съм я в мрежите си май...
Говори ми, бедна пеперудо -
кажи ми как живееш с половин душа,
как стреснато избягваш мрака
и трескаво кръжиш във сивата мъгла.
Малка бедна пеперудо,
проклета да си в светлата си смърт!
Сега летиш към тъмното светило
и чакаш да почувстваш хладната му гръд.

© Цвети Димчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Красиво! Поздрав и много прегръдки...
Propuestas
: ??:??