11 dic 2022, 11:19

Пеперуден сън 

  Poesía » Del paisaje
194 4 5

И пъплят, пъплят в мравчена колона,
полека по стъклата капки дъжд.
Листа ръждиви вятъра не гонят,
а той не ги погали ни веднъж.

Защото севернякът е себичен
не нежния и някак плах южняк.
Не вдига дръзко рокля на момиче,
довява студ, предчувствие за сняг.

Безсилно клюма на снага бодлива,
последният, подгизнал розов цвят,
полека красотота си отива,
щурчетата  отдавна нейде спят.

И някак саможив и тъжен дворът,
като подритнат мокър пес се сви...
Капчуците почти насън говорят,
сънуват пеперуди и треви...

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??