29 abr 2008, 21:10

Пеперуди 

  Poesía » Otra
702 0 9

                      ПЕПЕРУДИ

 

 

 

 

Докоснах те и слях се със съня ти -

две пеперуди пазеха от сняг.

Черешите отсреща се разсмяха

и се разтвори цъфналият мак.

 

Задъхани от хиляди въпроси,

очите ни посрещаха вини.

И сякаш в спомените дългокоси

едно дете опитва да върви.

 

Това бях аз или пък ти - отдавна.

Сега поспи, нощта е топъл дом.

Звездите раждат се в небето бавно,

докато се превърнат във милион.

 

И ние дишаме в съня ти чуден,

прегърнати под любопитната луна.

Знам, не желаеш да се будим,

какво пък  - нека спим така...

 

                                   02.08.2007г.

                                             Бояна

 

© Ивайло Цанов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??