4 feb 2014, 21:59

Песен за детелинката 

  Poesía » Otra
472 0 0

ПЕСЕН ЗА ДЕТЕЛИНКАТА

 

 

Детелинке, стръкче диво,

детелинке – символ скъп,

бий сърцето ми щастливо,

че те срещнах аз по път.

 

Съдбоносен миг това е,

може да е и шега.

Може, може, кой го знае,

че те търсих досега.

 

Дете – Лина! Дете – Лина!

Или вече си жена?

Важното е, че те има,

между хиляди – една.

 

Детелинка – чудно име.

Детелинка – символ скъп.

Ти, дете, благослови ме,

утре тръгвам пак на път.

 

                                             

© Пенко Пенев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??