14 abr 2008, 8:24

Песен за дъжда 

  Poesía » Filosófica
1389 0 8
Защо обиждате калта?
Нима не знаете, че тя
събира в себе си земя
и дъжд ?!

Защо обиждате калта?
Към всеки, който я докосне
еднакво се отнася
                                 тя.

Дъждът оставя отпечатък
и само спомен е дъждът
в прашеца топъл на цветята
и във потеклата ръжда.

В мен плаче всяко мое чувство
и всяка струна натежа.
Далеч от своето препускане
аз пазя песен за дъжда.

© Красимир Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??