14.04.2008 г., 8:24 ч.

Песен за дъжда 

  Поезия » Философска
1387 0 8
Защо обиждате калта?
Нима не знаете, че тя
събира в себе си земя
и дъжд ?!

Защо обиждате калта?
Към всеки, който я докосне
еднакво се отнася
                                 тя.

Дъждът оставя отпечатък
и само спомен е дъждът
в прашеца топъл на цветята
и във потеклата ръжда.

В мен плаче всяко мое чувство
и всяка струна натежа.
Далеч от своето препускане
аз пазя песен за дъжда.

© Красимир Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??