29 may 2016, 21:30

Песента на града 

  Poesía » Filosófica
897 0 0

Когато сърцето забие отново

със старата песен на новия ден

почакай, ослушай се дали е готово

само да спаси духа ти сломен.

 

По прозорчето нежно ще почука

надеждният лъч светлина,

ще забравиш, че в теб се пропука

всичко от ненадейна вина.

 

Срещаш стотици лица натъжени

по прашните улица на големия град -

разбити отвътре, унили, сломени,

безутешно в душите си мрат.

 

Опитай и чуй ги - когато е нощ,

сърцата им плачат навред -

смазва ги нечовешката мощ

на мисълта, че нямат късмет.

~Д. Консулова~

© Десислава Консулова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??