29 ago 2010, 17:23

Песимистично-оптимистично 

  Poesía » Parodias
1215 0 17

 

 

Песимистично-оптимистично

 

                            по канибалски :)

 

Животът завоня и се оплиска,

подгони си опашката със стръв,

ухапа я, неистово изписка

и заоблизва рукналата кръв.

Кръвта събуди дремещото войнство

на кърлежи, бълхи и друга гад,

чието неотменно главно свойство

е - винаги умиращи от глад!

Опашката потръпна отмаляла,

животът се присви и  отесня,

гадта присви очи освирепяла

и зъбите показа на света.

А той, изпаднал в шок, не се опълчи -

замръзнал  в каталепсия титан,

подгонен като псе от зъби вълчи,

оглозгван,  онемял и опикан.

 

Накрая все пак има и поука –

изплюскала от алчност този свят,

по силата на висшата наука

гадта измира – знайно е. От глад.

 

 

© Нелиса Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??