12 dic 2020, 1:11

Песна за чевларот 

  Poesía » Filosófica
219 0 2

Сè е црно, сиво и кафеаво,
и кај него саботата
го земала редниот број
на еден трудољубив понеделник.


Живее со душата на чевлите,
а нема одговор
зошто милиони деца во светот се боси.


Сите во еден миг
ќе мораме да ја повториме
песната за чевларот
затоа што од кругот на неговите раце
тргнуваат
илјадници изминати километри.
 

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??