5 may 2015, 19:27

Песничка 

  Poesía » Filosófica
318 0 0
Песничка нощем
славеят пее.
Пее и чака
самка едничка -
да се покаже,
да закопнее,
да го последва
и бъдат всичко.
 
Песничка денем
славеят пее.
Пее, преграква,
но се надява.
Ех, тази самка -
как го владее,
как я очаква  
и призовава!
 
Денем и нощем
славеят пее -
хем се задъхва,
хем се не спира.
Пред тебе, самко,
благоговее!
Долитай вече,
че той примира!
 
И виж, щом дойдеш,
не само в клони -
дано го мравка
под тях не лази,
че песен мълком
с`ълзи ще рони 
и че се спомен 
в гора не пази!
 
Но славей пее -
това крепѝ го -
така се вдава -
горѝ проглася...
Побързай, самко,
и прегърни го!
Едва тогава    
той ще миряса.
 
На теб тогава
ще пее, самко.
На теб в ушенце
и в перушинка.
И ти ще бъдеш
на почит, самко!...
 
...........................................
 
А не да зъзне
и в теб душѝнка...

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??