Песничка за мотивиране
Когато загубиш посоката, друже,
почувстваш, че в този живот си ненужен
и смяташ, че нищо от теб не зависи,
на моето рамо ела, облегни се!
Когато си тъжен и нямаш утеха,
когато не помниш какво е успеха,
когато напират сълзи безутешно,
край мен намини - не мисли, че е грешно!
Когато в задънена улица влезеш,
когато в баира езика изплезиш,
послушай народа какво ти говори:
„От дъното ̶ пътят е само нагоре!”
Когато във сламката виждаш спасител,
когато надеждата стане учител,
ела да ти кажа и мъдрост за зòра:
„Надеждата само на слаб е опора!”
Та ти си човек и е силата в тебе,
а всеки човек на света е потребен,
така че надигай глава и веднага
стегни се, усмихвай се...
... аз ще помагам!
© Марин Цанков Todos los derechos reservados