20 мая 2012 г., 08:39

Песничка за мотивиране 

  Поэзия » Философская
762 0 6

Песничка за мотивиране

 

Когато загубиш посоката, друже,

почувстваш, че в този живот си ненужен

и смяташ, че нищо от теб не зависи,

на моето рамо ела, облегни се!

 

Когато си тъжен и нямаш утеха,

когато не помниш какво е успеха,

когато напират сълзи безутешно,

край мен намини - не мисли, че е грешно!

 

Когато в задънена улица влезеш,

когато в баира езика изплезиш,

послушай народа какво ти говори:

„От дъното   ̶  пътят е само нагоре!”

 

Когато във сламката виждаш спасител,

когато надеждата стане учител,

ела да ти кажа и мъдрост за зòра:

„Надеждата само на слаб е опора!”

 

Та ти си човек и е силата в тебе,

а всеки човек на света е потребен,

така че надигай глава и веднага

стегни се, усмихвай се...

                                           ... аз ще помагам!

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??