5 may 2006, 17:11

Пет хляба и две риби 

  Poesía
723 0 4

Едно е сигурно -
вода
и
хладнокръвна обич
има за всички.
И дребни, бляскави...
Блесна.
А пръщенето на огън глухо
ще топли,
но само ако изпълзим на сухо.

Две думи са цена
за на русалка
сбъдната мечта
за крака...

Три пъти чукаш...
на вратата и минаваш
обръщаш се -
вече няма я.
И с все прелюдията
след вдигането на завесите
се взираш в празното.
Извикан си на бис от себе си...

Четири си е четири.
Цифра касаеща покера...


Пет хляба са завой,
на рибките ясен
точния брой,
към живота иззад
задника тясен
(скъсан от бой).

 

Затуй - абра-кадабра,
от рибка с хриле
с вълшебната флейта
(или с дудук, или с арфа)
революирай
до фтичка с криле...
И пей:

Пооооой, ласточка, пой....

© Марвин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ами те краката да не ги раздават ей така, без да искат нищо в замяна... пък и до колкото си спомням намира любовта
  • "Две думи са цена
    за на русалка
    сбъдната мечта
    за крака..."
    !!!
    Но сдобие ли се със крака изгубва своята свобода,намира тя смърта...

  • Не съм сигурен дали съществува "хладнокръвна обич".
  • ще започна аз да те разбирам и немерената реч ще захаресвам
Propuestas
: ??:??