5 jul 2022, 13:53

Пети юли 

  Poesía » Para niños
909 4 8

          На моята внучка

 

Днес е пети юли!

Хей, Слънце, чу ли?

Издигай се бързо в небето

и огрей града в полето!

По уличката малка тръгни,

пред бялата къща се спри!

Погледни през прозореца отвън,

внучката ми събуди от сън,

че днес е щастливия й ден -

нейния ден рожден!

Косиците й погали с лъчи,

от твойта сила й вдъхни,

да е жива, да е здрава,

баба и дядо да не забравя,

мама и татко да слуша,

в живота да бъде хитруша!

В училище да бъде добра ученичка,

на отличниците в първата редичка!

Да расне, порасне голяма,

да стане уважавана дама!

Да завърши за архитект в чужбина,

да се върне в своята Родина,

да построят с архитекти млади

нов живот и сгради!

 

 

© Никола Яндов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??