10 jul 2009, 12:44

Пир 

  Poesía
337 0 2

                    ПИР

 

Завихрен  от зла фъртуна,

от бури разкъсан, свлечен.

Прозвънвам като струна,

останал в ръцете на предтеча.

 

Щом плисне дъжд, сребрист ще стана,

с перчема синкав ще светя в простора.

Край мен ще грачи черна врана.

Ще се надпявам с ветрове и хора.

 

От песента си ще чакам чудеса –

на годините да узреят плодовете.

Простират гладни ръце към небеса.

За тялото ми, на пир ги призовете.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??