24 nov 2018, 4:28

Писмо до Дядо Коледа 

  Poesía » De humor
626 0 2

Дядо Коледа любими,
подарък искам, тази зима,
пиша ти писмо с рими,
но знам дали изобщо те й има!

 

Дори изобщо да те няма,
не се сърди, дано ме разбереш,
не вярвам вече, щото съм голяма,
но пък ако имате, подарък да ми донесеш!

 

Дано те има, палци стискам,
но съмнявам се, ще си призная,
голям подарък, ще поискам,
за нещо дет от малка си мечтая.

 

Не искам вече двора аз да плева,
и неискам да работя вече,
изпрати ми пет милъона лева,
да замина, някъде далече!

 

Няма да ти пиша за проблема,
но парите бързо събери,
знам, че вече съм голема,
но пари ми трябват,  разбери!

 

От къде ще ги събереш, аз не зная,
но до Коледа, да ми ги донесеш,
от пет милъона се нуждая,
дано успееш да ги събереш!

 

Аз подаръци от теб, неискам,
с парите, ще си купя, от каквото се нуждая,
но дано те има палци стискам,
но съмнявам се, ще си призная.

 

Не знам, какво ли ще решиш,
дали подаръка, ще ми направиш,
пиши ми после, стига да мълчиш,
само да не ме забравиш.

 

Отговори ми, има ли те? За да зная!
Искам аз от тебе потвърждение,
да продължа ли за парите да мечтая?
Чакам да ми пишеш с нетърпение!

 

Ще преглеждам пощата си, всеки ден,
пиши ми, има ли те? За да зная!
Ако те има, подарък донеси на мен
и ще те обичам аз до края.

 

Когато пощатата отвориш,
Писмото, хубаво да прочетеш!
Чакам те да отговориш
и подаръка да донесеш.

 

Дано те има, палци стискам,
Пиши ми да се махне, това съмнение!
Не забравяй, пет милъона лева искам,
Чакам те да дойдеш, с нетърпение!
 

© Виктория Йолова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??