10 jun 2022, 9:02

"Пиянство" 

  Poesía » De amor
244 1 2

"Пиянство"
 

Отпивам бавно, търпеливо
и между глътките мълча,
какво пък толкова, учтиво е -
виното няма никаква вина!

 

Казват, че вѝното опива
със своята пенлива течност - 
Аз отвръщам:Любовта е сила
олицетворение на опиянена нежност!

 

Силно е когато пият двама
с отлежалата му истина и плътност,
без обещания за притежания -
така вървим и помним се до вечност!

 

Мълчим пред виното, а то мълви
за старите приятели, въздиша -
бяхме ли приятели добри
в "пиянството" си, днес да те опиша!?

 

Между глътките ми сядат многоточия - 
притихват, да се съберат
в чувствата по бели слепоочия -
Още да отпиват, и мълвят, мълвят...

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??