Плачещата роза
Видях прекрасна роза пред една къщурка,
с листенца тъй уханни, окъпани в роса.
Зовеше минувача, безсилен да се гмурка
във нейната невинност и чиста красота.
Навярно някой стар ковач, овчар или строител,
в къщурката заспива до любеща жена,
докрай ще е спокоен във своята обител,
очаквайки смълчан последната зора.
Поспират разни хора при розата едничка,
да вдъхнат аромата, да вкусят сладостта.
Но не разбират те, че вехне тя самичка,
а капките роса показват колко е сама...
© Владислава Генова Todos los derechos reservados