18 jun 2009, 23:01

Плачи 

  Poesía
545 0 4

Плачи

 

Нямам сили да те спра.

Плачи и ще ти мине.

Плачи, щом всеки ден си сам,

тъгата ще отмине.

Плачи за този, който проси

и мръзнат му ръцете.

Плачи за този, който носи

в усмивка греховете.

Плачи за ей туй малко коте,

което ще загине

на улицата под колите

или в легло от тиня.

Плачи за майката, чието

дете е без ръчички.

Плачи дори и за детето,

което мрази всички.

 

Плачи, но знай, че те – сълзите,

скръб чужда не отмиват.

Но щом се будят с плач очите,

във плач и ще заспиват.

 

Ноември 2006  

© Владислава Генова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??