ПЛАЖ, МОРЕ И ОЩЕ НЕЩО
Слънцето блестящо изтока огрява.
Пясъкът застинал лакомо блести.
Тих летен бриз повява и понася
чайките във сини висини.
Морето мързеливо блясък отразява,
а вълничките се пенят на брега.
Рапанчета и мидички по пясъка остават.
Капките вода събират синева.
Там, в далечината, лодка се поклаща.
Белите платна блестят.
Самотен лебед в синева гореща -
лодката е тръгнала на път.
Морето пее нежна песен.
Чайките поели своя път.
Лъчите слънчеви блестят унесено,
а пясъкът поглъща на вълничките шума.
09.07.2007
© Мириам Todos los derechos reservados