Сред върхове високи, сякаш в сън,
планината се издига в небесен звън.
Снежни пътеки в мълчание крият,
скритите тайни, които от векове се вливат.
Ветровете пеят стари песни там,
шептят легенди за великия балкан.
Реки се спускат със радостен глас,
върху камъни древни, в този час.
Горски животинки в сенките играят,
сред дървета величествени, смело крачат.
Тихата нощ звезди разкрива,
където душата на природата се влива.
На сутринта, слънцето нежно целува,
върхове,които из мъглата се вълнуват.
Планината - вечен дом на красотата,
дарява мир и сила на душата.
© Десислава Иванова Todos los derechos reservados