12.07.2024 г., 13:26 ч.

Планината 

  Поезия » Пейзажна, Друга
138 0 3

Сред върхове високи, сякаш в сън,

планината се издига в небесен звън. 
Снежни пътеки в мълчание крият, 
скритите тайни, които от векове се вливат.

 

Ветровете пеят стари песни там, 
шептят легенди за великия балкан. 
Реки се спускат със радостен глас, 
върху камъни древни, в този час.

 

Горски животинки в сенките играят, 
сред дървета величествени, смело крачат.

Тихата нощ звезди разкрива, 
където душата на природата се влива.

 

На сутринта, слънцето нежно целува,

върхове,които из мъглата се вълнуват. 

Планината - вечен дом на красотата, 
дарява мир и сила на душата.

© Десислава Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??