23 ago 2016, 16:49

Планинска приказка 

  Poesía
273 0 1

 Изкъпана,
планината заслиза
по склона,
от рамо отментала 
бели мъгли.

Посреща я слънцето
в ниското долу,
разбито на 
капчици росни.

Ръми
по зелените 
млади тревици,
а сиво, 
небето се дръпва 
в захлас

по твърдата гръд
и бедра.
Хубавица!

Погалва я вятърът,
стихнал от страст!

 

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??