23.08.2016 г., 16:49 ч.

Планинска приказка 

  Поезия
271 0 1

 Изкъпана,
планината заслиза
по склона,
от рамо отментала 
бели мъгли.

Посреща я слънцето
в ниското долу,
разбито на 
капчици росни.

Ръми
по зелените 
млади тревици,
а сиво, 
небето се дръпва 
в захлас

по твърдата гръд
и бедра.
Хубавица!

Погалва я вятърът,
стихнал от страст!

 

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??