26 jun 2018, 0:26

По Ангел Попов - „Феята“ 

  Poesía
262 2 0

ФЕЯТА

 

Черната фея
на черния кон,
всеки на нея
й прави поклон.

 

Сутрин се буди
след мрака света,
само за луди
е вечна нощта.

 

Ангел Попов

 

извор:

 

https://chitanka.info/text/33313-fejata

 

................................................................

 

По Ангел Попов - „ФЕЯТА“

 

Черната фея сред леден усой

бърза към Змея Горянин–герой.

Тя хубавица е, влюбена в звяр.

Тя е искрица за него и цяр.

Втурва се мълнийно Черният кон -

предан на феята доблестен войн.

Не закъснявай, о, Фейо, недей,

че полужив е Горянинът Змей!

Твоя целувка и той е спасен,

и като принц – от живот озарен!

И ще изчезне от тебе чернилото,

и ще сте двама пред БОГ и венчилото!…

 

………………………………………………….

 

Черният кон през сълзѝ ще пръхти

и ще го радвате – принцът и ти !

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??