ФЕЯТА
Черната фея
на черния кон,
всеки на нея
й прави поклон.
Сутрин се буди
след мрака света,
само за луди
е вечна нощта.
Ангел Попов
извор:
https://chitanka.info/text/33313-fejata
................................................................
По Ангел Попов - „ФЕЯТА“
Черната фея сред леден усой
бърза към Змея Горянин–герой.
Тя хубавица е, влюбена в звяр.
Тя е искрица за него и цяр.
Втурва се мълнийно Черният кон -
предан на феята доблестен войн.
Не закъснявай, о, Фейо, недей,
че полужив е Горянинът Змей!
Твоя целувка и той е спасен,
и като принц – от живот озарен!
И ще изчезне от тебе чернилото,
и ще сте двама пред БОГ и венчилото!…
………………………………………………….
Черният кон през сълзѝ ще пръхти
и ще го радвате – принцът и ти !
© Стоян Минев Все права защищены