На Еньовден си разплитам косите
и сплитам венци сред тучни поляни,
слагам си шарен гердан на гърдите
и всичко обкичвам със билки омайни.
Ту бяло, ту жълто редя от зарана,
от китки уханни с цветна премяна,
за здраве, за обич е всяка избрана,
дома ни да пази сред зима голяма.
© Сеси Todos los derechos reservados
стихотворение, Сеси... и поздрав за теб,
от сърце..