Отвързал си се.
Хвърчило си.
Люшкаш се в шепищата
на вятъра.
Мяташ се накъм билото
на планината
оттатък.
Опашката ти, червената,
все още плющи.
Проплаква
откъснатото ручило
и ми пада в краката.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados