- Петгодишен ти акъла...
Гледам, ста́нал си голям!
Срокът ти е поизтекъл,
а ергенстваш все пиян!
На еленчета не вярваш
и на старец беловслас,
а на Дядо Мраз се правиш
в кръчмата на Винотряс!
Приказни кралици влачиш,
сутрин вещици летят!
Мойта пенсия все ра́чиш,
те на пръст си те въртят!
За Снежанка без джуджета
вечно питаш тоя Гугъл!
Схващаш ли си дережето-
сам самичък като пукъл!
Слушай, право през комина,
слизат да те суровакат -
сметките от догодина
тебе вече ще те чакат!
Имаш нужда от магия,
Айде, маме, ви́кни Ми́ка!
Тя е малко пиперлия,
но сте лика и прилика!
Да омеси топли питки
и огнището да стъ́ква...
Има руси дълги плитки,
... баници как точи с тиква!
Таз жена ти най-приляга,
да те чака, да те стяга...
- Стига мамо, с баба Яга
по-добре е да избягам!...
- Коледата е в сърцето!
В кръчма ли принцеса търсиш?...
Май порасна ми детето,
колко викаш ще навършиш?!
© Todos los derechos reservados