12 ene 2018, 12:22

По отъпкания път 

  Poesía » Filosófica
280 1 1

По отъпкания път

 

Бащите учат синовете
накъде да завървят,
осебено през вековете,
къде да стигнат, как да спрат!

 

Днес имаме и училища,
създадени от мъдростта
и там децата се пресищат,
да чуват всякакви неща.

 

И те им стават аксиоми,
посоки в техния живот.
За бабаити и за гноми,
загробват  техния живот!

 

С фантазия те търсят смисъл,
а не със свойте мъдреци,
там гдето някой луд е писал
и искал да го  възроди!

 

И в този хаос на земята,
те търсят чужда светлина
и тръгват боси в стръмнината
и не достигат до целта!

 

Те чуждите неща приемат
и не надграждат своя света,
за "свое" "чуждото" приемат
и се стопяват като лед!

 

  08.01.2018г.  София

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Така е! Но, защо? Дали защото ние, родителите, не сме написали каквото трябва на детските чисти "страници"? Поздрав! Хареса ми.
Propuestas
: ??:??