13 jun 2024, 7:41

По пътя 13 

  Poesía » Verso libre
70 0 0

    П О П Ъ Т Я 13

 

В поезията думите притежават най-великата власт,

с която отразяват всеобхватно най-мащабни събития,

показвайки тяхната Грозотия и Красота в спектър от Безкрайни Нюанси

и към Бунт Съзнанието Подтикват...

 

Заквасено с нейната богата и яка мая,

То премества непреодолимите граници,

отхвърля барикади изтъкани от Черна Тъма

и се отправя на най-фантастичните странствания...

 

Поезията е най-динамичната дисциплина

в колоритните коридори на Изкуството,

чрез Нея на себе си сам се явяваш и спонтанно пристигаш

на духовните си палати във Лустрото.

 

Хора,Събудете се! Океанът се вече надига,

но не в преносния,а в прекия смисъл,

Природата крещи на всички ни: "Стига!!!

Слагам край и по Законите Мои започвам от вас,да изисквам!!!"

 

25.05.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??