По пътя на мъдростта!
Мъдър съм, казват.
Събирах мъдростта с годините,
но дните отлетяха,
изгубих по пътя роднините
и хлябът ми не втаса!
Само на ръка разстояние,
животът е кратък
и мигове истински малко.
В път дълъг,
отправен към вечността
се спрях,
о, Боже - теб видях
и в миг се слях с безкрая,
не ща за утре нищо да зная,
да хванем миговете ценни
и да бъдем благословени!
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Todos los derechos reservados