4 sept 2019, 23:54

По „Страданията на младия Вертер“ от Гьоте 

  Poesía
174 2 1

Нека в някой друг живот те срещна,
тъй като разминахме се в този.
Знам — мечтата ми е малко смешна
и сме на различни коловози.

 

Нека в някой друг живот ме срещнеш,
тък като не се получи в този.
И шептя — тогава ще усещаш
само обич и безкрай възторзи!

 

Нека в някой друг живот се срещнем,
тъй като сме твърде плахи в този.
Но на любовта сме подопечни! —
И ще е живот, любов и рози!

 

Нека, ала чакането жари
и гнети, и е непоносимо! —
Че не ще се днешното повтаря...
...............................................................
Тъй че — днес! —
Че сетне — немислимо...

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??