25 ago 2015, 22:52  

По "Заключени в огледала" от Андромаха (Белла) 

  Poesía
342 0 2

По "Заключени в огледала" от Андромаха 

"

Обзет от свойта суета, 

животът се огледа в огледало...

Оттам го гледаше смъртта

и времето му беше спряло.

 

Един ден просто се събудих
и счупих всичките огледала,
витрини от изтънчени заблуди
и духове заключени в стъкла

 

Усетих колко е красиво
да ходиш бос по счупени стъкла.
порязаното значи живо
и всяка рана струва си кръвта

 

И вече не жадувам за земята,
та тя е само образ в огледало...
С очите си се разпозна душата
в небесното си царствено начало."

 

 

 

В затвор с огледални стени 
няма къде да се скриеш. 
Навсякъде си винаги ти, 
започнал от мъка да виеш...

 

Озовал си се в калейдоскоп

и покой сърцето не намира.

На чувствата залива те потоп,

различни от онези в стихира.  

  

Почнал си отчаяно да чупиш,

обкръжен от образи безброй.

Дори стените ти да срутиш,

дави те от спомени порой.

 

Виденията са едни и същи,

различни от път към Авалон.

По-скоро са лица на Агни,

с власт според природния закон. 

 

© Вили Тодоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря за отбиването при мен и оставеното мнение! Благодаря и за поздравлението!
    Колкото до смисъла на коментара ще отбележа само, че всеки човек решава какво заслужава някой друг и как да му го отдаде заслуженото, нали така? И затова аз по свой начин го правя, защото тя е за мен автор, за чието творчество и талант трябва да узнаят повече хора. Останалото все е мълчание!
  • Андромаха заслужава да се пише по заглавия, мото и откъси от нейни текстове! Поздравление за автора!
Propuestas
: ??:??