31 mar 2021, 18:25

Победа над мрака 

  Poesía » Filosófica
872 1 0

А мракът е толкова плътен

и така неусетно увлича

всеки творчески дух, всеки скитник безпътен

и лъжовно ти шепне ,,Обичам те!".

 

Могъщи са сенките черни!

Те чакат и дебнат, и в плен те държат.

Имат те сила безмерна-

скриват даже звездите в нощта...

 

Знам- твоя кръст много тежи,

знам колко примамлив е мрака.

Но ти ще служиш ли нему, кажи?

Ще приемеш ли безропотно краха си?

 

Не се залъгвай... Огънят не е ключът,

всеки пламък изгасва накрая

и е грешен най-равният път,

боговете си с тебе играят.

 

Но всеки демон пред теб ще се кланя,

щом без страх го погледнеш веднъж.

Следи от сълзи, кръв от незараснали рани

ще бъдат отмити от летния дъжд.

 

Ето, вече разсейва се мракът

и изгряват в нощта ти звезди.

Сенките черни не ще те дочакат-

с тяхната собствена сила ги ти победи!

© Лили Миднайт Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??