27 dic 2016, 12:44

Победен 

  Poesía
416 0 4

ПОБЕДЕН

 

Над морето властвах и брега пустинен;

над ефира мрачен, и дъжда невинен;

                 над багрите в дъгата, снега студеноок;

                 над порива на вятъра – нежен и жесток;

над деня забързан, и нощта спокойна;

над живота мъдър, и смъртта достойна...

                 С плам ме покориха грейнали очи

                 с чистоструен блясък, с бликащи мечти;

с волно галещ поглед, с непресторен смях;

с огнетечен устрем от страст и от грях;

                 с вяра безметежна, с догми разрушени;

                 с вулканични чувства, безгрижно спотаени...

 

Днес съм само мисъл над света:

 — Никой  няма власт  над  любовта!

 

© Симеон Ангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??