ПОБЕДЕН
Над морето властвах и брега пустинен;
над ефира мрачен, и дъжда невинен;
над багрите в дъгата, снега студеноок;
над порива на вятъра – нежен и жесток;
над деня забързан, и нощта спокойна;
над живота мъдър, и смъртта достойна...
С плам ме покориха грейнали очи
с чистоструен блясък, с бликащи мечти;
с волно галещ поглед, с непресторен смях;
с огнетечен устрем от страст и от грях;
с вяра безметежна, с догми разрушени;
с вулканични чувства, безгрижно спотаени...
Днес съм само мисъл над света:
— Никой няма власт над любовта!
© Симеон Ангелов Всички права запазени