27 mar 2017, 0:31

Почти в дилема 

  Poesía » Civil
398 5 10

Събрал съм скромен капитал - 

за семеен бизнес, бих го дал, 

но изпаднал съм почти в дилема - 

къде да си реша, проблема?... 

 

Как да почна бизнес тука, 

като трябва, хич да не ми пука, 

денонощен труд, за без пари 

и спокойно да не може, да се спи?! 

 

Нужен е дебел портфейл

и показване - в имейл,

продажби много - on line, 

спонсори, финанси - fine! 

 

Здрави нерви, непукизъм

и огромен стоицизъм, 

да имаш дяволско търпение,

докато ти пуснат - разрешение!.... 

 

Само че, къде ли да го почна? 

Бюрокрацията тук, спъва ме нарочно! 

Ще се ориентирам във чужбина - 

готов съм още утре, да замина! 

 

Тук, начинание е трудно, всяко, 

на българина - дупе да е яко! 

Държавата все обещава да помага, 

но на "ен-та" степен, го отлага! 

 

Не казвам, че в чужбина ще е леко

и ще вървя по утъпкана пътека, 

но от работа, не ме е страх, 

а тук, и с работа - съм сиромах! 

 

Не останаха приятели в страната. 

всички вадят си "навън" - храната... 

Все трябва някакси, да оцелявам

и ще замина - тъй решавам! 

 

Чрез Интернет и технологии модерни, 

ще сме родолюбци, верни - 

скайп избирам и емотикони, 

че тука, вълчи глад ме гони! 

 

© Pepi Petrova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Васе, Гавраиле благодаря че поспряхте при мен, харесахте и коментирахте! Желая ви нов творчески ден!
  • Опитай...
    и това е вариант
    със скайп и емотикони
    и със...мъничко талант.
    Поздрав!
  • Трудно решение. Навън е само за трудолюбиви хора, родени с късмет. Поздрави!
  • Благодаря ви Стойчо, Еси, Лора! Радвам се, че се отбихте на страничката ми!
  • Наслукаааа!И поздравче от мен!
  • Мммм, да... така правят. Но никаъде не е лесно, да знаеш. Поздравления за стиха!
  • "Така правят всички"но не е весело като в операта на Моцарт.Успех,Пепи! На теб и на лирическия!😇
  • Благодаря ти, ще ми е нужно Пепи
  • Благодаря, Боби! Желая ти вдъхновена нова седмица!
  • Уникално е ПЕПИ. Много ми хареса-поздравлния
Propuestas
: ??:??