Едно и също небе
прегръща всички градове.
Значи ние с тебе всъщност
сме съграждани.
Съединени сме
с невидими връзки,
макар, че в различни държави
сме раждани.
Сутрин с малко закъснение
едно и също слънце
над главите ни грее.
И дъждът, който в твоя град
преди час се изля,
сега вече се изсипва
и върху моята глава.
И вятърът, който до скоро
галеше твоята коса,
вече и моята докосва.
Със същата сантименталност.
И едно топло чувство,
което в душата ти расте,
в този същия момент
вече покълва и във мене.
Едно и също красиво чувство,
родено едновременно
под една и съща луна
между двама граждани на света.
А всичко започна от това,
че и двамата посред нощ
с часове се взирахме в нея.
От два различни балкона,
в два различни града,
на две различни държави.
Обхванати от необяснима
любовна апнея, едновременно
спираща дъха ни.
© Паулина Недялкова
© Паулина Недялкова Todos los derechos reservados