16.10.2022 г., 23:13 ч.

Под една и съща луна 

  Поезия
566 0 4

 

Едно и също небе

прегръща всички градове.

Значи ние с тебе всъщност

сме съграждани.

Съединени сме

с невидими връзки,

макар, че в различни държави

сме раждани.

Сутрин с малко закъснение

едно и също слънце

над главите ни грее.

И дъждът, който в твоя град

преди час се изля,

сега вече се изсипва

и върху моята глава.

И вятърът, който до скоро

галеше твоята коса,

вече и моята докосва.

Със същата сантименталност.

И едно топло чувство,

което в душата ти расте,

в този същия момент

вече покълва и във мене.

Едно и също красиво чувство,

родено едновременно  

под една и съща луна

между двама граждани на света.

А всичко започна от това,

че и двамата посред нощ

с часове се взирахме в нея.

От два различни балкона,

в два различни града,

на две различни държави.

Обхванати от необяснима

любовна апнея, едновременно

спираща дъха ни.

 

© Паулина Недялкова

© Паулина Недялкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??