Под едно небе
живеят всички хора
под едно небе живеят
злото и добрината
под едно небе
те имат хиляди лица.
Под едно небе
всеки кове съдбата
и своята и чуждата
под едно небе
вият се пътеките
на живота и смъртта
една граница – стена
невидима за очите
и видима за сърцата
разделя хората
на мъртви още приживе
и живи дори след смъртта.
Дали в теб ще живее човека
не Бог, а ти избираш
дали в теб ще живее вечното зло
не Дявола, а ти избираш.
А животът е хубав
когато сам го съградиш
и не сееш отрова,
А светът е тъй цветен
когато не мразиш.
Да живееш въпреки
живите Мъртъвци
е пътека нелека – пътека от тръни
но всичко съградено от човека
крачейки по тази пътека
остава безсмъртно навеки.
© Баръш Демир Todos los derechos reservados