26.05.2023 г., 12:03 ч.

Под едно небе 

  Поезия » Философска
147 0 0

Под едно небе

живеят всички хора

под едно небе живеят

злото и добрината

под едно небе

те имат хиляди лица.

 

Под едно небе

всеки кове съдбата

и своята и чуждата

под едно небе

вият се пътеките

на живота и смъртта

една граница – стена

невидима за очите

и видима за сърцата

разделя хората

на мъртви още приживе

и живи дори след смъртта.

 

Дали в теб ще живее човека

не Бог, а ти избираш

дали в теб ще живее вечното зло

не Дявола, а ти избираш.

 

А животът е хубав

когато сам го съградиш

и не сееш отрова,

А светът е тъй цветен

когато не мразиш.

 

Да живееш въпреки

живите Мъртъвци

е пътека нелека – пътека от тръни

но всичко съградено от човека

крачейки по тази пътека

остава безсмъртно навеки.

© Баръш Демир Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??