21 abr 2012, 9:47

Подари ми 

  Poesía » De amor
758 0 7

Подари ми мечти. И не искай пред мен да умират
всички твои писма, недоспали в самотните нощи,
всички твои недели, в които очите ми спират
и не искат да тръгнат - без да знаят, че има и още...

 

Подари ми небе. Да рисувам с боите от облаци
всички твои лица, за които не искам да мисля,
всички твои картини, доплували в моите делници,
без да могат да спрат самотата им... някога бистра.

 

Подари ми очи. През които да видя душата ти,
с всички нейни цветя и присвити от болка години,
с всички тъжни нюанси, накацали вечер по мрака ù,
и поръбена нежност по следите в очите ù сини...

 

Подари ми живот. И не чакай без дъх да те имам,
без криле да летя и без глас да ти пея по пладне,
без сърце да обичам и без храм нежността да приемам...
Подари ми любов... и навярно света ще открадна...

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??